“Boğaziçi’nde Bir Hanedan: Kavalalı Mehmed Ali Paşa Ailesi” KONFERANS Serisi Devam Ediyor…

Sabancı Üniversitesi Sakıp Sabancı Müzesi (SSM), müzenin ana binası Atlı Köşk’ün ilk sahipleri Kavalalı Ailesi’nin hayatını konu alan konferans serisine ev sahipliği yapmaya devam ediyor. Serinin 4. konuşması, Prof. Dr. Heath Lowry ve Anna Missirian’ın anlatımıyla 3 Mart Cumartesi günü saat 14.00’de SSM’de.

Prof. Dr. İlber Ortaylı‘nın “19. Yüzyılda Osmanlı İmparatorluğu ve Kavalalı Mehmed Ali Paşa Hanedanı’nın Yükselişi” başlıklı konuşmasıyla başlayan konferans, gazeteci, yazar Murat Bardakçı’nın “Kavalalı Hanedanı ve Son Hıdiv Abbas Hilmi Paşa” ve Prens Abbas Hilmi’nin “Mehmed Ali Paşa ve Osmanlı Aile Hatıraları” başlıklı konuşmalarıyla devam etti.

Serinin 4. konuşması ise, Osmanlı tarihçisi, Bahçeşehir Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Heath Lowry ve Kavala’daki MOHA (Mehmed Ali Paşa Enstitüsü) Başkanı Anna Missirian tarafından 3 Mart Cumartesi günü saat 14.00’de gerçekleştirilecek.

Bu kapsamda Prof. Dr. Heath Lowry, “Remembering One’s Roots: Muhammad Ali Pasha of Egypt’s Links to the Macedonian Town of Kavala (Köklerini Hatırlamak: Kavalalı Mehmed Ali Paşa’nın Makedonya Kenti Kavala ile Bağları)”, Anna Missirian ise “Restoration of Muhammad Ali Pasha’s Külliye and House in Kavala and Their Impact on the Social and Cultural Urban Environment (Mehmed Ali Paşa’nın Kavala’daki Külliyesi, Evi, Kent Ortamına Sosyal ve Kültürel Katkıları)” başlıklı konuşmaları gerçekleştirecek.

Kavalalı Mehmed Ali Paşa’nın Kavala’daki yaşamı, hanedanın aile üyelerinin İstanbul’daki mimari izleri ve sanat hamilikleri gibi birçok farklı konuyla sanat ve tarih meraklılarını geçmişe doğru uzun bir yolculuğa çıkartan konferans serisi, bu yıl 25. yılını kutlayan CarrefourSA’nın katkılarıyla yapılıyor.

* Konuşma dili ingilizce olup simultane tercüme olacaktır.
* Etkinlik müze ziyaretçilerine ücretsizdir.