Endüstriyel Tasarımcı MICHAEL YOUNG (Gorbon) ile İstanbul’daydı…

Dünyaca ünlü İngiliz tasarımcı Michael Young, Türkiye’nin seramik sektöründe tarihe mal olmuş markası Gorbon ile iş birliği kapsamında İstanbul’a geldi. Michael Young, iş birliğinin detaylarını ve imzalı tasarımların özelliklerini, İstanbul’da gerçekleştirilen toplantıda basın mensupları ile paylaştı.

Türkiye’den ilk kez bir marka ile iş birliği yaptığını aktaran ünlü İngiliz tasarımcı Michael Young, Gorbon markası ile çalışmasının nedenini şöyle açıkladı:

Michael Young

“Gorbon, seramik sektöründe sanatsal çizgiyi koruyarak özgün üretim yapabilen köklü bir marka. Gorbon’un 60 yıllık köklü bir marka olması, tarihinde çok önemli başarılara imza atması benim için çok önemli. Böyle özgün ve köklü markalar dünyada az sayıda bulunuyor. Ayrıca Gorbon’da babadan oğula geçen bir gelenek var ve üç nesildir bu geleneği devam ettiriyorlar. Türkiye tasarım tarihinde yer etmiş bu harika markayı dünyaya tanıtma fırsatı beni çok heyecanlandırıyor. Ayrıca Anadolu topraklarındaki İslami seramik tasarımları ve seramik sevgisi çok heyecan verici. Bu dev birikim üzerine çalışmak bizi çok memnun ediyor.”

Michael Young imzalı hediyelik eşyalar da yakın zamanda piyasaya sürülecek

Michael Young’ı İstanbul’da ağırlayan Gorbon Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Gorbon, iş birliği fikrinin ortaya çıkışını ve gelişimini şu sözlerle ifade etti:

Orhan Gorbon

“Michael Young, tüm dünyanın saygı duyduğu alanında uzman bir tasarımcı. 2016 senesinin Kasım ayında Design Week Turkey kapsamında İstanbul’da tanıştık. Kısa süre içinde anlaşıp çalışmaya başladık. İlk aşamada yeni logo ve web sitesi tasarımı yaptık. Sonrasında Ayse, Fazilet, Esra, Silk ve Tara isimlerinde 5 adet duvar karosu serisi tasarladık. Bu ürünler tüm dünyada büyük ilgi gördü. Hem çağdaş hem de Osmanlı seramik geleneklerini temsil eden bu tasarımlar bizi oldukça memnun etti. Ancak bununla da yetinmedik, Michael Young ile beraber hediyelik eşya ürünleri de tasarlamaya başladık. Michael Young imzalı hediyelik eşyalar da yakın zamanda piyasaya sürülecek. Dünyanın farklı şehirlerindeki sanat galerileri ile de çalışıyoruz. Gorbon – Michael Young ortaklığında sınırlı sayıda üretilecek sanat eserleri hazırlıyoruz.  Gorbon’un 60 yıllık mirasına yakışacak değerde projeler üzerinde çalışıyoruz. Michael Young gibi bir sanatçının bir Türk markasını bu seviyelere taşıyor olması bizleri gururlandırıyor. GORBON olarak Dubai’den Londra’ya bir çok mimaride projede yer alıyoruz. Son olarak Londra’da bulunan Queen Elizabeth Hall’un seramiklerini yapmak üzere anlaştık. Michael Young ile beraber ihracatımız daha da hızlandı.”


Gorbon Michael Young Koleksiyonu:
Dünyanın en önemli tasarımcılarından İngiliz Michael Young, 2017 senesinden itibaren GORBON ile çalışmaya başladı.

GORBON’ un doğduğu topraklarda bulunan sonsuz seramik kültürünü, çağdaş bir yaklaşımla değerlendirilerek, duvar karoları tasarımları yapıldı. İslami mimaride kullanılan temel geometrinin baz alındığı ürünler GORBON tarafından satışa sunuluyor.

Çoğunlukla altıgen olarak tasarlanan ürünler, üç boyutlu olarak şekillendiriliyor. Boyutları ise 19 cm ile 26 cm arasında değişiyor. Bir yandan turkuaz, yeşil, kırmızı gibi klasik renkler kullanılırken, diğer yandan da metalik renkler sıkça kullanılıyor. İlk aşamada GORBON tarafından Ayşe, Tara, Fazilet, Esra olarak 4 ürün grubu piyasaya sürüldü. Yeni ürünler de tasarım aşamasında…

Gorbon:
Gorbon geçmişinden gelen köklü birikimiyle sektörde yeniden faaliyet göstermeye başladı. 1957 yılında seramik üretimine başlayan Gorbon, bugün daha çok özel konsept ve lüks projelere yaptığı modern tasarımlarıyla ön plana çıkıyor. Türkiye’nin ve dünyanın en önemli mimarlık ofisleriyle gerçekleştirdiği çalışmalara proje aşamasından başlayarak  mekânın ruhuna uygun tasarımlara imza atıyor. Gorbon ile hayat bulan yapılar arasında Atatürk Kültür Merkezi, İstanbul Çırağan Sarayı Kempinski, İzmir Büyük Efes Oteli, Çeşme Sheraton Oteli, Mekke Kapısı seramikleri (Suudi Arabistan), Ruya Lokantası, Al Fattan Crystal Towers Rixos (Dubai), Datadarbar Camii (Lahor, Pakistan), Bağdat Parlamento Binası (Irak), Sultan Said Bin Taymur Sarayı (Umman) ve Babaji Restoran (Londra, Birleşik Krallık) bulunmaktadır.

Detaylı bilgi için: www.gorbontiles.com