ACIBADEM ALTUNİZADE HASTANESİ, (Guardian Glass)’ı Tercih Etti…

İstanbul Üsküdar’da bulunan Acıbadem Altunizade Hastanesi, Lina Mimarlık tarafından insan-çevre ölçeğindeki uyum göz önüne alınarak Üsküdar’ın tarihi dokusuna uygun bir biçimde tasarlandı. Projede, cephe tasarımında hedeflenen görsel etki Guardian Glass tarafından geliştirilen High Performance serisi üyesi SunGuard® HP Neutral 50/32 kaplamalı camı ile elde edildi.

2017 itibariyle 350 yatak kapasitesi ve 98.000 m2 kapalı alanıyla Türkiye’nin en büyük özel hastanesi olma özelliğini taşıyan Acıbadem Altunizade Hastanesi, estetik, teknolojik, fonksiyonel ve çevreyle uyumlu bir yapı olarak karşımıza çıkıyor. Lina Mimarlık tarafından insan-çevre ölçeğindeki uyum göz önüne alınarak Üsküdar’ın tarihi dokusuna uygun bir biçimde tasarlanan yapının mimarisinde önem verilen kriterler ise sağlıklı malzemelerin kullanımı, hasta, ziyaretçi, personel sağlığı ve konforunun sağlanması, gün ışığından optimum düzeyde yararlanılması, zararlı atık yönetimi, enerji ve su tüketiminde de çevre dostu bina olarak örnek teşkil etmesi oldu.

LEED Gold sertifika adayı yapının cephe tasarımında ise, aranan kriterleri sağlayan Guardian Glass ürünlerinden, renk ve yansıma derecesi bakımından bol çeşitli ve seçici kombinasyon kaplamaları sunan SunGuard® High Performance serisi üyesi SunGuard® HP Neutral 50/32 tercih edildi. Gün ışığından optimum düzeyde faydalanılması sağlanarak kullanıcı konforu için ışıkla doldurulmuş mekanlar sunan ürün, tüm uygulamalarda görünür ışık geçirgenliğine izin verirken, mekân içerisine giren gün ışığını da dengeliyor. Kaplama yapısının dayanıklılığı sebebiyle SunGuard® HP Neutral 50/32, sıklıkla kullanılan SunGuard High Performance tiplerinin çoğu gibi yüksek renk sadakati ve uygun yansıma oranı sayesinde ideal bir mimari cephe haline geliyor.

Yansıtılmış ve geçirilmiş ışıkta homojen renk sağlayan, lamine güvenlik camı üzerinde mevcut ya da sonradan lamine edilebilir özelliği bulunan  SunGuard® HP Neutral 50/32, onaylanmış emaye boyalarla serigrafik baskılanabiliyor ve standart çift cam uygulamarında kenar sıyırma gerektirmiyor. Tempersiz ve temperli versiyonu için tek ürünün de mevcut olduğu kaplamalı cam, tam ya da kısmi temperlenebiliyor, bombelenebiliyor.


Guardian Glass:
Guardian Industries şirketinin ana iş birimi olan Guardian Glass, düz cam, kaplamalı ve işlenmiş cam ürünleri alanında dünyanın en büyük cam üreticilerinden biridir. Dünya genelindeki 25 düz cam üretim tesisinde  Guardian Glass, dış (hem ticari hem de konut) ve iç mimari uygulamalarında kullanılmak üzere yüksek performans kaplamalı camların yanı sıra otomotiv ve teknik camlar da üretir. Guardian’ı, evlerde, ofislerde, arabalarda ve dünyanın en simgesel mimari eserlerinde görebilirsiniz. Guardian  Glass Bilim ve Teknoloji Merkezi, müşterilerine mümkün olanı görmelerine™ – see what’s possible™ yardımcı olmak için en gelişmiş teknolojiyi kullanarak yeni cam ürünleri ve çözümler üretmek için sürekli çalışır.

Daha fazla bilgi için: guardianglass.com