[Kitap]: Ekoloji Almanağı

Yeni İnsan Yayınevi,  Ekoloji Serisi’ne editörlüğünü Cemil Aksu ve Ramazan Korkut’un yaptığı Ekoloji Almanağı’nı ekleyerek yeni yılı karşılıyor.

2005’ten 2016 yılına ekoloji hareketi neler yaşadı, hangi mücadeleleri verdi, neleri kazandı? Ekoloji Almanağı, çevre, ekoloji ya da ‘‘yaşam savunusu’’ olarak adlandırılan bu hareketlerin söz ve eylem kapasiteleri, uzun zamandan beri siyasetin gündemini işgal eden ‘‘kriz tartışmalarının’’ satır başlarını oluşturan ‘‘temsiliyet, yatay örgütlenme, iletişim tekniklerinin siyasete etkisi, doğa-kültür/insan çatışkısı’’ gibi konuların da daha içeriden tartışılmasını amaçlıyor.

Yayınevi: Yeni İnsan Yayınevi
Kategori: Ekoloji Serisi
Editör: Cemil Aksu, Ramazan Korkut
Sayfa Sayısı: 648
Fiyatı: 34 TL
ISBN: 978-975-2498-41-9
Yıl: 2017


Cemil Aksu:
1996 yılında politik suçlamalarla tutuklandı. 2004 yılında serbest bırakıldıktan sonra Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümünü bitirdi. İstanbul Bilgi Üniversitesi Felsefe bölümünde yüksek lisans yaptı. 2008-2011 arasında Biryaşam-yerel tarih, folklor, biyografi ve coğrafya dergisinin editörlüğünü yaptı. Yerel tarih, kimlik, ekoloji ve sosyalist siyaset üzerine yazıları yayınlandı. “Karadeniz’in Sol Köşesi: Hopa” adlı, Hopa’nın sol tarihine dair yaptığı araştırma Karardı Karadeniz’de (ed. Uğur Biryol, İletişim Yayınları, 2012) yayınlandı. “Kimlikler, Çıkarlar, Siyasetler: Karadeniz Siyasetine Hopa’dan Bakmak” (Meryem Özçep’le birlikte) yazısı Değişen Karadeniz’i Anlamak (der: Deniz Yıldırım ve Evren Haspolat, Phoenix Yayınevi 2016) kitabında yer aldı. Gor-Hemşin Kültürü Dergisi’nde yayın kurulu üyesi.

Ramazan Korkut:
1995 Yozgat- Akdağmadeni doğumlu. 2017 yılında Artvin Çoruh Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünden mezun oldu.