Türkiye’nin YENİ Sanat Buluşması BASE 21-24 Aralık’ta GALATA RUM OKULUnda!

Tüm Türkiye’nin yeni nesil sanatçılarını ilk kez İstanbul’da Galata Rum Okulu’nda aynı çatı altında bir sergide buluşturacak olan BASE, panel ve söyleşilerle de sanat dünyasının önemli isimlerini ağırlayacak. 20 ilde 31 üniversiteden 108 sanatçıya ait 116 eser ve 32 panelde 75 konuşmacı ile sanat dolu 4 gün sizi bekliyor!

Türkiye’nin bu yıl mezun olan yeni nesil sanatçı adayları, 23 kişiden oluşan uluslararası bir seçici kurulun değerlendirmesiyle 21-24 Aralık’ta Galata Rum Okulu’nda gerçekleşecek BASE’te sanatseverlerle buluşacak. Digi.logue, HP, Kale Grubu ve TEB Özel Bankacılık eş sponsorluğunda gerçekleşecek olan BASE, Türkiye’nin ilk kolektif Güzel Sanatlar yeni mezunlar platformu. Baskı, cam, enstalasyon, fotoğraf, görsel iletişim tasarımı, grafik tasarımı, heykel, resim, seramik, Türk el sanatları ve video kategorilerinde, 51 farklı üniversiteden 1000’e yakın başvuru alan BASE’te Türkiye’nin dört bir yanından 31 üniversiteden 108 sanatçı adayının toplam 116 yapıtı sergilenecek.

Her biri farklı bir tecrübe ve göze sahip uluslararası isimlerin seçtiği yeni mezun sanatçı adaylarını tek bir çatı altında bir araya getiren BASE, mezuniyetten profesyonel sanat hayatına geçişlerinde onlara destek olmayı amaçlıyor; aynı zamanda galeri, koleksiyonerler, sanatseverler ve yaratıcı endüstrilerin de genç yetenekler keşfetmesine aracı olma misyonu taşıyor. BASE’in kürasyonu ise Derya Yücel’e ait. Istanbul’dan ve Pegasus’un desteğiyle Istanbul dışından gelecek olan tüm katılımcı sanatçılar, üretimlerini sergileme ve sanat dünyasının önde gelen isimleriyle birebir tanışma imkanı bulurken, koleksiyonerler ve sanatseverler de kariyerlerinin başında olan genç sanatçıları keşfetme ve aracısız olarak iletişim kurup yapıtlarını edinme imkanına sahip olacak.

Alev Ebuzziya, Ali Kazma, Gülsün Karamustafa, Hale Tenger, Mehmet Güleryüz, Murat Germen, Refik Anadol, Taner Ceylan gibi isimlerin de arasında olduğu 75 konuşmacı, BASE Talks kapsamında izleyicilerle buluşacak.

BASE ziyaretçi ve katılımcılarını, ayrıca ‘BASE Talks’’adlı dopdolu bir panel ve söyleşi programı bekliyor. 4 gün boyunca izleyicilerle buluşacak isimler Adnan Yerebakan, Agâh Uğur, Ahmet Doğu İpek, Ahmet Elhan, Ahu Antmen, Alev Ebuzziya Siesbye, Ali Güreli, Ali Kazma, Ali Kerem Bilge, Alper Turan, Arda Yalkın, Aslı Öymen, Aslı Sümer, Ayça Telgeren, Ayşegül Sönmez, Banu Çarmıklı, Banu Taşkın, Beyza Boynudelik, Burcu Gürvardar, Burçak Bingöl, CANAN, Candaş Şişman, Cem Akar, Cem Sağbil, Coşar Kulaksız, Çağla Saraç, Çağrı Saray, Çelenk Bafra, Deniz Ova, Derya Bigalı, Derya Yücel, Devabil Kara, Ebru Yetişkin, Ela Cindoruk, Erdal İnci, Elvan Ekren, Emin Çapa, Emin Hitay, Emre Evrenos, Erim Bayrı, Esra Yıldız, Evren Erol, Ferhat Özgür, Gamze Büyükkuşoğlu, Gökşen Buğra, Gönül Nuhoğlu, Gülay Semercioğlu, Gülsün Karamustafa, Hale Tenger, Hamit Hamutçu, Hande Şekerciler, Haro Cümbüşyan, Hera Büyüktaşçıyan, Huma Kabakcı, İdil Deniz Türkmen, İnci Furni, İpek Duben, Karoly Aliotti, Kemal Özen, Kerem Ozan Bayraktar, Korkut Avcı, Lerzan Özer, Marcus Graf, Mehmet Ali Bakanay, Mehmet Güleryüz, Mehmet Kahraman, Melih Görgün, Merve Akar, Merve Çağlar, Metehan Özcan, Mine Kaplangı, Moiz Zilberman, Murat Germen, Murat Morova, Mustafa Taviloğlu, Mümtaz Sağlam, Nancy Atakan, Naz Cuguoğlu, Nazan Pak, Nazar Şigaher, Nevzat Sayın, Nur Koçak, Orhan Cem Çetin, Oya Delahaye, Özlem Yalım, Pemra Ataç Açıktan, Refik Anadol, Saruhan Doğan, Selin Söl, Seçkin Pirim, Selim Süme, Selim Ünlüsoy, Selman Bilal, Sema Topaloğlu, Sera Sade, Serhat Cacekli, Seval Yavuz, Seyhan Musaoğlu, Taner Ceylan, Tomur Atagök, Tony Ventura, Uğurcan Ataoğlu, Volkan Kızıltunç, Yasemin Bay, Yunus Emre Erdoğan, Yusuf Sevinçli ve Zuhal Baysar yer alıyor. Programı base.ist adresinden takip edebilirsiniz.

Sergilenecek yapıtları 23 kişiden oluşan uluslararası bir seçici kurul seçti

BASE’in eserleri seçen 23 kişilik seçici kurulunda Türkiye’den ve dünyadan değerli isimler bulunuyor. Bu isimler, Delfina Foundation’ın kurucusu Aaron Cezar, Borusan CEO’su ve koleksiyoner Agah Uğur, sanat yazarı ve eleştirmeni, akademisyen Ahu Antmen, koleksiyoner Aslı Bilge, koleksiyoner&sanat yazarı Banu Çarmıklı, İstanbul Modern Sergiler ve Programlar Direktörü Çelenk Bafra, The Armory Show’un Direktörü Deborah Harris, Galerist Yönetici direktörü Doris Benhalegua, sanatçı Ergin İnan, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı, koleksiyoner Erol Bilecik, sanatçı Hera Büyüktaşçıyan, fotoğraf sanatçısı Murat Germen, ressam Neş’e Erdok, New York Academy of Art’ın Dekanı Peter Drake, Galerie Voss direktörü Rudiger Voss, Daire Sanat kurucusu Selin Söl, grafik tasarım sanatçısı/art direktör Stephan Bundi, Spot Projects Kurucusu/koleksiyoner Tansa Mermerci Ekşioğlu, Piartworks Kurucusu Yeşim Turanlı, grafik tasarımcı Yeşim Demir ve heykel sanatçısı Ziyatin Nuriev.

20 ilde 31 üniversiteden genç sanatçılar

Sergiye mezunları seçilen okullar Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Afyon Kocatepe Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Atılım Üniversitesi, Batman Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Dumlupınar Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Erciyes Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, Haliç Üniversitesi, İhsan Doğramacı Bilkent Üniversitesi, Kadir Has Üniversitesi, Kocaeli Üniversitesi, Koç Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Mersin Üniversitesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Mustafa Kemal Üniversitesi, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi, Ondokuz Mayıs Üniversitesi, Sabancı Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Trakya Üniversitesi, Yaşar Üniversitesi ve Yeditepe Üniversitesi.

Sergi üç ana başlıkta, üç ana bölüme ayrılıyor:
Bilgi, İnsan ve Çevre

BASE’in küratörü Derya Yücel, “Sanatın temelinde, dünyanın algısal, formsal ve görsel düzeyde yansıması vardır. Toplumsal, teknolojik, politik, ekolojik, estetik gibi birbirinden farklı görünen her türlü sistem yaratıcı kanallar aracılığıyla bireysel düzlemde aktarılır. Sanatın sonsuz anlamlar ve farklılıklar içerdiği göz önüne alındığında, BASE katılımcıları olan genç sanatçı adaylarının yarattığı anlamlar ve ürettiği birbirinden farklı bakış açısı da bu çeşitliliğin ifadesi olarak görülebilir. 20 şehirden, 108 yeni nesil sanatçıya ait 116 yapıtın paylaşıldığı BASE’de birbirinden farklı disiplinlerin, yöntemlerin, mecraların ve mesajların, farklı yaratıcı ifadeler aracılığıyla görsel dile aktarıldığı üretimler izleniyor. Konvansiyonelden dijitale, geleneksel mecralardan yeni mediumlara, çini, seramik, resim, heykel, enstalasyon, fotoğraf, video ve görsel tasarımlar aracılığıyla ortaya konan bu üretimler, düşüncenin, bilginin, insanın, bedenin, çevrenin, doğanın, kentin, kısacası dünyanın parçalı görüntülerine “şimdi”ye dair “öznel” anlatımlar olarak dikkat çekiyor. BASE’e ev sahipliği yapan Galata Rum İlkokulu’nda mekanın öz kimliği ve fiziksel yapısının sağladığı imkanlar dahilinde sergi üç ana başlıkta, üç ana bölüme ayrılıyor. Bilgi, İnsan ve Çevre olarak belirlenen bu üç alt başlık, genç sanatçı ve tasarımcıların üretimlerinde odaklandıkları ifade biçimlerinde görünür olan temaları, farklılıkların uyumu çerçevesinde ortaya çıkarmayı amaçlıyor.” dedi.

BASE eş sponsorlarından HP Türkiye Genel Müdürü Filiz Akdede: Güzel Sanatların her dalından yetenekli gençlerin eserlerini aynı çatı altında sanat dünyasıyla buluşturan BASE 2017’nin bir parçası olmaktan son derece gururluyuz. HP, sadece sunduğu yeni nesil teknolojiyle değil, elinden gelen tüm destek ile pek çok alanda, geleceğimizi oluşturan gençlerin yanında yer almaya çalışıyor. Bu kez sanatçılarımızı desteklemek için BASE 2017 sponsorları arasında yer aldık. Teknoloji ve sanatın buluşma noktasında yer almak bizler için de çok heyecan verici. HP’nin yaratıcılığa güç katan iki yeni ürününü etkinlik kapsamında sanatçılarımızla buluşturacağız. HP ZBook x 2 ve Sprout Pro by HP adındaki inovatif ürünlerimiz ile tasarımcılar yaratıcı işlerini her zamankinden daha kolay yapabilecek ve ilham veren yeni fikirleri hayata geçirip dünyayı zenginleştirebilecekler. Etkinlikte profesyonel uygulamalara ihtiyaç duyan sanatçıların, tasarımcıların ve dijital görüntüleme profesyonellerinin performans ve mobilite ihtiyaçlarını çözmek için tasarlanmış dünyanın en güçlü ve ilk çıkarılabilir iş istasyonu olan HP Zbook ve fiziksel dünya ile dijital dünyayı harmanlayan, 3D görüntü tarama özelliği ve görüntü düzenleme yazılımı ile nesneleri dijital olarak özelleştiren Sprout by HP ürünlerimiz tasarımcılarımızın deneyimlemesi için sergilenecek. Gerek ürünlerimiz, gerekse sponsor desteğimizle genç tasarımcılarımızın yanında yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

BASE eş sponsorlarından Kale Grubu Kurumsal İletişim Bölüm Başkanı Rana Birden Çorbacıoğlu : “Başta seramik olmak üzere, kültürel mirasımızı sahiplenmek kadar tasarımın ve sanatın geniş kitlelerle buluşturulmasına aracılık yapan öncü ve yenilikçi etkinlikleri destekliyoruz. Base Istanbul’u ilham verici bir yeni nesil sanat buluşması olarak görüyor, kalıcı olmasını arzu ediyoruz. Kuşaklararası buluşmalar açısından da değerli bir proje olarak gördüğümüz için ilk günden itibaren BASE İstanbul’un yanındayız” dedi.

BASE eş sponsorlarından TEB Özel Bankacılık Grup Direktörü Banu Taşkın: “TEB Özel Bankacılık olarak, müşterilerimizin finansal ihtiyaçlarının yanı sıra, hayatlarının her döneminde yanlarında olma hedefiyle çalışıyor; bu kapsamda sanatsal birçok seçkin organizasyona da destek veriyoruz. TEB Özel Bankacılık merkezlerimizde resim, minyatür, fotoğraf gibi farklı sanat dallarından önemli sanat eserlerine ev sahipliği yaparak bu özel eserleri sanatsever müşterilerimizle buluşturuyoruz. Bankamızın sponsorluğunda düzenlenen fotoğraf sergileri, konserler ve spor müsabakalarında TEB Özel Bankacılık müşterilerimizi de ağırlıyoruz. Bunlarla birlikte, TEB Özel Bankacılık olarak iki yıl önce TEB Özel Dijital Müze’yi hayata geçirdik. Gizli kalan sanat eserleri ve koleksiyonları dijital dünya yoluyla gün yüzüne çıkarıyor ve bu eserlerin hikayelerini koleksiyonerlerin anlatımıyla sanat meraklılarıyla paylaşıyoruz. Bu sayede, yeni nesil koleksiyonerlere fikir vererek Türkiye’de koleksiyonerliğin gelişimine katkıda bulunmayı amaçlıyoruz. Şimdi de genç sanatçılara yatırım yapılmasını desteklemek amacıyla Türkiye’deki ilk kolektif Güzel Sanatlar Fakültesi yeni mezunlar sergisi BASE’e sponsor olduk. Sanat ve koleksiyonerlik konularının ele alınacağı bu etkinliklerin bir parçası olmaktan mutluluk duyuyoruz” dedi.

BASE eş sponsoru Zorlu Holding Kurumsal İletişim Genel Müdürü Aslı Alemdaroğlu: “Zorlu Holding olarak, Zorlu Performans Sanatları Merkezi ile birlikte dijital dönüşümü desteklemek üzere hayata geçirdiğimiz Digi.logue’un, BASE İstanbul’un destekleyicileri arasında yer almasından büyük mutluluk duyuyoruz. BASE’in Türkiye genelinde güzel sanatların farklı disiplinlerinden gelen öğrencilerin çalışmalarını bir çatı altında sanatseverlerle buluşturmasını çok değerli buluyoruz. Yeni nesil sanatçı adaylarını kamu, sanat sektörü, yaratıcı endüstriler ve medya ile buluşturmayı hedefleyen BASE’in, Digi.logue’la yollarının kesişmesi tesadüf değil… Digi.logue; yaratıcı teknolojileri ve kullanımlarını multidisipliner bir düzlemde ele alan, dijital dönüşümün bireysel ve toplumsal hayatımıza, insana olan etkilerini sorgulayan bir platform olarak yola çıktı. Yaratıcı endüstrilerin sanatla kol kola girdiği bir dünyada, her geçen gün farklı işbirlikleriyle büyüyor ve daha çok insana ulaşıyor. Bu işbirliklerinden birinin de Digi.logue’un ana var oluş sebeplerinden biriyle örtüşen, yeni nesil sanatçıları destekleyen bir inisiyatifle; BASE İstanbul ile gerçekleşmesi hepimizi memnun etti. Digi.logue yaratıcı endüstri temsilcileriyle, sanatçıları; duayenlerle yeni nesil sanatçıları, akademisyenleri bir araya getiren; online ve fiziksel olarak farklı kitleleri buluşturan bir platform olmayı başardı. Sergiler, atölyeler, Eylül ayında 2.’sini gerçekleştirdiğimiz zirve ile yola devam ederken; yeni dünya düzenine Türkiye’de farklı paydaşlarımızın hızla adapte olduğunu görmek de teknolojiye büyük yatırımlar yapan Zorlu Grubu olarak, bizleri ayrıca heyecanlandırıyor ve gücümüze güç katıyor. Türkiye’nin farklı illerinden öğrencilere verilen bu fırsatı ayrıca takdir ediyor; gençlerimizin işlerini merakla bekliyoruz. Projenin fikir ve uygulama aşamasında emeği geçen herkese Zorlu Holding olarak teşekkür ediyoruz. İnanıyoruz ki birlikte yeni dünya düzenine, teknolojinin çağın ve dijital dönüşümün gerekliliklerine ne kadar hızlı uyum sağlar ve öncü olursak; sanatla iç içe geçmiş yaratıcı endüstrileri de dahil ederek kolayca bu ekosistemi birlikte güçlendireceğiz. Digi.logue yoluna devam ederken; BASE gibi yeni oluşumlara destek vermeyi onlarla birlikte yol almayı ve birbirini desteklemeyi sürdürecek.”

BASE; Arçelik, Avantgarde Collection, Axa Sigorta, Doğuş Holding Sanata bi yer, Ersa Mobilya, Gaia, İlbak Holding, No11 Apartments, Papatya Mobilya, Pegasus, Pronet, Red Bull, TAV Passport, Teknosa, Tepta aydınlatma, The Ritz Carlton, Titrifikir, Türk Telekom, Uber ve Zubizu’nun da destekleriyle gerçekleşecek.

BASE ücretsiz olarak ziyaret edilebilecektir. Detaylı bilgi ve kayıt için: www.base.ist