Site icon bi_özet – Sektörel Gündemin Özeti

(GYODER), “Gelişen Kentler Zirvesi-Erzurum”un Sonuç Bildirgesi’ni Açıkladı!

GYODER, Gelişen kentlerin yatırım fırsatlarını sektör temsilcileri ile buluşturmak amacıyla hayata geçirdiği 8’incisi 3-4 Ekim 2017 tarihlerinde Erzurum’da düzenlenen ‘Gelişen Kentler Zirvesi’nin Sonuç Bildirgesi’ni açıkladı.

GYODER’in, Erzurum Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Atatürk Üniversitesi Nene Hatun Kültür Merkezi’nde düzenlediği ‘Gelişen Kentler Zirvesi-Erzurum’; Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen, Erzurum Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan ve GYODER Başkanı Dr. Feyzullah Yetgin’in katılımıyla gerçekleştirildi. Sabah Gazetesi Yazarı Şeref Oğuz’un moderatörlüğünü yaptığı zirvede, Ekonomist, Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Kerem Alkin, Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA) Genel Sekreteri Prof. Dr. Osman Demirdöğen, Erkonut Yönetim Kurulu Başkanı Selami Keskin ve Polat Holding Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Polat da görüşlerini paylaştı. Zirvede ilgiyle takip edilen ‘Cazibe Kentler’, ‘Erzurum’un Potansiyeli ve Geleceği’ başlıklı oturumlarda, gayrimenkul sektöründe yaşanan son gelişmeler, sorunlar ve fırsatlar konuşuldu.

İstanbul ve bölgede faaliyet gösteren iş dünyası ve gayrimenkul sektörünün temsilcileri, yatırımcılar ve uzmanların da izlediği Gelişen Kentler Zirvesi kapsamında Palandöken ve  Çifte Minareli Medrese ziyaret edildi, kentin en önemli doğal alanlarından Tortum Şelalesi’ne gezi düzenlendi. Ayrıca Erzurum’da kamu işbirliği ile inşa edilen gayrimenkul projeleri yerinde görülerek, yeni projeler ile ilgili bilgi alındı.

Erkonut’un zirve sponsoru, Halk GYO’nun ana sponsor, Sabah Gazetesi’nin de ana basın sponsoru olduğu Gelişen Kentler Zirvesi’nde; kente ışık tutacak güncel bilgiler içeren ‘Erzurum İli Yatırım Alanları Vizyon Raporu’nun sunumu yapıldı. Eva Gayrimenkul Danışmanlık ile Epos Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık tarafından hazırlanan raporun detayları, Eva Gayrimenkul Danışmanlık Değerleme Genel Müdürü Cansel Turgut Yazıcı ve Epos Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık Yönetici Ortağı Neşecan Çekici tarafından katılımcılarla paylaşıldı.

Zirvede tespit edilen unsurlara yönelik çözüm önerilerinin sıralandığı Gelişen Kentler Zirvesi-Erzurum’un Sonuç Bildirgesi’nde öne çıkanlar:

Kalkınma şehirlerden başlıyor

Dünya kış turizminin yükselen yıldızı Erzurum

Kentsel dönüşüm 2037’ye kadar sürecek

Erzurum ‘Cazibe Merkezleri Programı’nın merkezi konumunda

 

Exit mobile version