(AHEC), YENİ web sitesini yayına başlattı!

Dünyadan projeler ve vaka çalışmaları örneklerine yer veren yeni dijital platform, Amerikan sertağaçlarının anlaşılmasını ve uygulanmasını artırmak için yeniden geliştirilmiş araçlar sunuyor.

Amerikan sertağaç endüstrisinin önde gelen uluslararası ticaret birliği Amerikan Sertağaç İhracat Konseyi (AHEC), Amerikan sertağaçlarının kullanımı konusunda mimarlar ve tasarımcıları sürücü koltuğuna geçirmek amacıyla tasarlanan ve yenilikçi interaktif araçlar içeren yeni web sitesini, http://www.americanhardwood.org adresinde yayına geçirdi. Web sitesinin bu yeni görünümü, kullanıcılardan gelen geri bildirimler doğrultusunda geliştirildi. Sitede, ABD sertağaç ormanlarının yeni bir etkileşimli haritasının yanı sıra, Amerikan sertağaç türlerine ilişkin güncellenmiş bir kılavuza (yeni görselleriyle), güncellenmiş (Ulusal Sertağaç Kereste Birliği ile işbirliğiyle) bir biçilmiş kereste derecelendirmesi kılavuzuna ve kullanımı kolay bir görsel, video ile rapor kütüphanesine yer veriliyor.

Yeni interaktif orman haritası, ABD genelinden ayrı ayrı bölgelere kadar Amerikan sert ağaç türlerinin dağılımını, büyümesini ve kaldırılmasının detaylarını gösteriyor. Bu teknoloji doğru bilgileri dakikalık detaylarla sunarken, Amerikan sertağaçlarının gerçek sürdürülebilirliğini görsel olarak da sergiliyor. Buna ek olarak, araştırma kağıtları ve endüstri uzmanlarından gelen yorumlar da dahil olmak üzere Amerikan sertağaçlarının sürdürülebilirliği ve yasallığı hakkında detaylı bilgiye de erişim imkanı sunuyor.

Amerikan Sertağaç Çevre Profili (AHEP), Amerikan sertağaçlarının ticareti yapan şirketler için, karbon ayakizi, orman yenileme süresi, asitlendirme ve farklı türlerin ötrofikasyonu, kereste kalınlıkları ve nakliye senaryolarında gibi çevresel etki verilerini sağlayan çevrimiçi bir araç. AHEC üyeleri artık ihraç ettikleri her sevkıyat için AHEP sağlayabiliyorlar, zira giderek artan sayıdaki ihracat alıcıları, satın aldıkları kerestenin yasal ve çevresel kimlik bilgilerini gösteren tez profillerini talep ediyorlar.

Yeni kullanımı kolay resimli tür rehberi, 20’den fazla Amerikan sertağaç türünün görünümü, işleme özellikleri, ana kullanım alanları, sürdürülebilirliği ve bulunabilirliği hakkında detaylı bilgi sunuyor. Kullanıcılar, faydalı ve ayrıntılı bir yan yana karşılaştırma için iki türü seçilebiliyorlar. Site, ABD sertağaç endüstrisi ve uluslararası ticaret için standart kabul edilen NHLA kurallarına uygun olarak kesilmiş kereste sınıflandırılmasına mükemmel bir giriş sağlayan endüstri onaylı, fotoğrafik sınıflandırma rehberi içeriyor. Kullanıcılar, her sınıfın görsel örneklerini görmek için dokuz ana türün arasından birini seçebiliyorlar.

Web sitesi kullanıcılarına, büyük ölçekli mimari yapılardan ince mobilyalara ve marangozluğa kadar Amerikan sertağaçlarının kullanımının en son ve yenilikçi örneklerini keşfetme imkanı sunuyor. Sitenin vaka çalışmaları özelliği ise Amerikan sertağaçlarının dünyadaki projelerdeki yapısal potansiyelini gösteriyor. Örnekler arasında, AHEC tarafından başlatılan dünyadaki yaratıcı projelerin özel içeriği ve Amerikan sertağaçlarının performans avantajlarını gösteren diğer çalışmalar yer alıyor. Kullanıcılar bir filtre aracılığıyla, türler ve bölgeler bazında farklı projeleri arayabiliyorlar. Sitede ayrıca, videolar, sosyal medya ve vaka analizi gibi belirli içerik türlerini arama seçeneği de mevcut.

AHEC Afrika, Ortadoğu, Güney Asya ve Okyanusya Direktörü Roderick Wiles konuyla ilgili şu açıklamayı yapıyor: “Bu yepyeni, kullanıcı dostu ve bilgilendirici çevrimiçi platformun yayına geçmesi, ticaret, üretim ve belirleyici topluluklardan oluşan küresel bir kitleye yönelik, kolayca erişilebilir ve tek noktadan bir kaynak sağlama amaçlı taahhüdümüzün bir göstergesidir. Bu heyecan verici yeni dijital platform, Amerikan sertağaçlarının anlaşılmasını ve kullanılmasını artırmak için yeniden geliştirilmiş araçlar sunmanın yanı sıra, AHEC’in yaratıcı projeleri, hukuksal ve sürdürülebilirlik konusundaki araştırmalarımızı ve raporlarımızı, endüstri uzmanları ve güvenilir teknik danışmanların katkıda bulunduğu düşündürücü ve bilgilendirici blog yazılarına yer veren bir merkez oluşturacak. “


AHEC:
Amerikan Sertağaç İhracat Konseyi (AHEC), tüm önemli Amerikan sertağaç şirketlerini ve tüm büyük Amerikan sertağaç ürünleri ticari birliklerini temsil eden, ABD sertağaç endüstrisinin lider uluslararası ticaret birliğidir. AHEC dünya çapında Amerikan sertağaçlarının, 50’den fazla ihracat pazarında tanıtımını yapmaya yönelik, mimar, hazırlayıcı, tasarımcı ve son aşama kullanıcılarına türlerin çeşitliliği, ürünler ve tedarik kaynaklarına dair teknik bilgi sağlamaya odaklanan bir program yürütmektedir. Ayrıca, AHEC tam seri teknik yayınlar da üretmektedir.

Daha fazla bilgi için lütfen www.americanhardwood.org adresini ziyaret ediniz.