[Proje] : Gmonitor Araştırma ve Danışmanlık Ofisi

Proje Adı: GMONİTOR ARAŞTIRMA ve DANIŞMANLIK MERKEZİ

İSTANBUL, 2015

İç Mimari: ALTIPATLAR MİMARLIK

İşveren: GMONİTOR

Bir medya araştırma şirketi olan G-Monitor Ofisi, İstanbul Kağıthane’de bulunan Papirus Plaza’da, 500 m2’lik bir alanda yer almaktadır. Yatay düzlemde geniş bir alana sahip olan ofis, tek katlı olduğundan tüm çalışma birimleri; bölücü duvarlar ve seperatörler yardımıyla aynı alanda toplanmıştır. Mekana ilk girişte, sıcak bir karşılama yaratmak için; şirketin kurumsal kimliğinde bulunan kırmızı rengin zıttı olan içerisine mavi katılmış ‘yeşil-mavi’ duvar rengi ve kiremit tonları dikkat çekmektedir. Mekanda yaratılan keskin kontrastlığı yumuşatmak için, siyah ve antrasit baz alınmış olup aynı şekilde kurumsal kimlikteki fontta kullanılan beyaz ve tonları, mekana doğrudan aktarılmıştır.

Ofis içinde her mekanda, açık tavan kullanılmıştır. Havalandırma, elektrik ve sprink tesisatları tavanda doğrudan görülebilmektedir. Antrasit rengin uygulandığı tavan, dekoratif özel statik boyalı havalandırma kanalları yine statik boyalı elektrik tavaları ve kırmızı sprink boruları ile tamamlanmıştır. Tavanda ve zeminde kullanılan tonlar, duvarlara uygulanan ana renk ve tonları ile birleştirilip mekana farklılık katmıştır. Sadece zeminde kullanılmayan ahşap, kapılarda, duvarda ve mobilyalarda da panel olarak kullanılmıştır. Duvarlarda kullanılan bu paneller, doğal ışık gizli led aydınlatmalar ile desteklenmiştir. Genel aydınlatma olarak kullanılan lineer aydınlatmalar, ince ve şık tasarımıyla ofis içinde kullanılmıştır. Açık tavana uygulanan sarkıt lineer aydınlatmalar, renkli kablolar ile hareketlendirilmiştir.

Cephede geniş bir görüş açısına sahip olan G-Monitor Ofisinde, iç alanlarda ışığı kesmemek amacıyla büyük boyutlu doğramalar kullanılmıştır. Doğrama camları, bilgi işlem ofisleri haricindeki alt mekanları, daha özel bir hale getirmek için yarı transparan grafik görsellerle kaplanmıştır. Bilgi işlem ofislerinin camları ise, gerektirdikleri gizlilik gerekçesiyle opak grafik görsellerle kaplanmıştır. Uygulanan transparan ve opak görseller, mekan içindeki renk birliğinden yola çıkarak, aynı tonlarda tasarlanıp; tamamı düz renklerle boyanmış mekana dinamizm getirmiştir. Ofis içindeki grafik görsel tasarımlar ve duvarlarda bulunan panel formları birbirleri ile ilişkilendirilmiştir.

Şıklığı ve sadeliği ön plana çıkarmak için kullanılan malzemelerden bir diğeri ise high-gloss dolap kapaklarıdır. Oldukça sade ve parlak bir görüntü veren high-gloss dolap kapakları, beyazın tonlarından seçilmiş ve mutfakçık alanına uygulanmıştır. Mutfakçık alanına entegre edilen dinlenme alanında da mekanın bütünselliği bozulmamıştır. Canlı renklerin kullanıldığı dinlenme alanında, genel aydınlatma olan lineer aydınlatmalar, açık tavan sistemi ve renklerin dinamizmi devam etmektedir.

Sadeliğin ve dinamizmin kullanıldığı bir diğer mekan olan bekleme alanı ise, bölücü duvarların aksine, seperatör görevindeki dekoratif halatlarla bölümlenmiştir. Halatın mekana vermiş olduğu sıcaklık, bekleme koltuklarında kullanılan turuncu ile desteklenmiştir.

Mekanik: İhvan Grup

Aydınlatma: Mara Led Aydınlatma

Bitirme İşleri:

  • Zemin, : Baha Zemin[50×50 karo halı],

Islak Hacim: Kale[seramik], VitrA [vitrifiye], İdeal Kabin [kompakt kabinler], Samsung [tezgah]

Mobilya ve Aksesuar: Özden Mobilya[kırmızı bekleme koltukları ve ofis mobilyaları], Form Dekorasyon [kapı ve diğer mobilya imalatları], B&T Mobilya, Enboy Reklam[görsel uygulamaları]