[Proje]: Georg Fischer Hakan Plastik Eğitim ve Teknoloji Merkezi

Proje Adı: GEORG FISCHER HAKAN PLASTİK EĞİTİM ve TEKNOLOJİ MERKEZİ

İSTANBUL, 2016

Mimari: TAGO MİMARLIK

İç Mimari: HABİF MİMARLIK

İşveren: GEORG FISCHER HAKAN PLASTİK

İçeriği ve tasarımı ile yenilikçi bir bakış açısına sahip GF Hakan Plastik Eğitim ve Teknoloji Merkezi, hem teknik hem de uygulama eğitimleri ile sektörde bilgi ve farkındalık düzeyinin artırılmasını hedefliyor. Bilgi ve farkındalık düzeyinin artırılmasının çok önemli olduğuna inanan GF Hakan Plastik, bu konuda önemli bir adım atarak Eğitim ve Teknoloji Merkezi’ni hizmete açtı. Merkezde sektöre hizmet veren profesyoneller, üniversite öğrencileri ve tesisatçılar gibi birçok farklı hedef kitlelere ulaşılması amaçlanıyor. Her paydaş için farklı eğitim ve seminer programları ile hem GF Hakan Plastik ürünleri hem de ürünlerin doğru uygulama teknikleri hakkında bilgiler verilecek.

Tasarım ve uygulaması Habif Mimarlık tarafından gerçekleştirilen Merkez’de bir seminer salonu, ürün montaj ve denemelerinin yapılması üzerine tasarlanmış bir eğitim atölyesi ve tüm ürünlerin uygulamalı şekilde sergilendiği geniş bir showroom alanı bulunuyor. Ayrıca merkezde ofis alanları da yer alıyor. Projede ihtiyaçlara yanıt veren, kısa ve uzun vadede işlerliğini koruyacak bir yapı oluşturulması amaçlanıyor.

Merkez’de GF Hakan Plastik’in kurumsal kimliğini güçlendiren, ziyaretçilerin ve çalışanların içinde bulunmaktan keyif alacakları, modern ve kullanışlı bir mekan yaratılması hedeflendi. Ayrıca gün ışığından maksimum faydalanma olanağı sunan bir tasarım anlayışı ile hareket edilen Merkez’de yerleşim, showroom’u ziyaret edenler ve atölye çalışmalarını gerçekleştirecek olan ekipler için ana giriş, ofis çalışanları için ise ikincil girişi kullanımları üzerine şekillendirildi.

Ana girişte ziyaretçileri karşılayan uzun resepsiyonun arkasında, şirketin kurumsal kimliğinin bir parçası olan, tüm ekipmanı İsviçre’den gelen “Sparkling Wall” yerleştirildi. Bu sayede arkasında kalan showroom alanıyla lobi/resepsiyon bölümü arasında, farklı fonksiyonları birbirinden ayıran kısmi bir seperasyon oluşturuldu.

Showroom bölümünde güncel GF Hakan Plastik ürünlerinin yer aldığı üniteler yerleştirildi. Atık su sistemlerinin cam zemin altında; Pex boru yerden ısıtma sisteminin ise kırmızı, sıcak led ışıklarla sunulması ürünlerin kullanım alanlarının gösterilmesi açısından dikkat çekici bir çalışma oldu.

40 kişilik seminer odası kayar toplanır bölücü duvar panelleri sayesinde, farklı ihtiyaçlara cevap verecek büyüklüklerde kullanılır şekilde tasarlandı.

Yönetici, müdür ve farklı büyüklükteki toplantı odaları ve açık ofis alanları için ise bina çekirdeğinden yönlenilen ayrı bir giriş düşünüldü. Özel lobi alanı olan bu operasyonel bölüm, ofis çalışanlarının dinlenmek istediklerinde vakit geçirebilecekleri bir lounge alanıyla zenginleştirildi.

GF Hakan Plastik Eğitim ve Teknoloji Merkezi’nde uzun ömürlü, geri dönüşümlü, ileri teknoloji ürünlerle masif, doğal ve prestij sembolü ürünler harmanlanmaya çalışıldı. İtalyan mermeri ve ahşap kaplama kullanılan giriş bankosu, son teknoloji led panelleri barındıran logo duvarı ile birlikte showroom girişini tamamlamaya yardımcı oldu. Atölye kısmında endüstriyel etkiyi desteklemek amacıyla malzemelerin işlenmemiş, doğal halleri kullanıldı. Zemin kaplaması olarak toz tutmamaya yardımcı antistatik halılar, yüksek kaliteli kauçuk ile birlikte kullanıldı.

GF Hakan Plastik’in ürün gamındaki borulardan esinlenerek tasarlanan metal kapı kolları ve seperasyon öğeleri doğal ahşap kapı kanatları üzerinde güçlü bir kontrast yarattı.

Mekanik: Pasif Mühendislik

Aydınlatma: Dark Aydınlatma

Bitirme İşleri:

  • Boya: Jotun Boya[iç mekan duvar boyası]
  • Karo Halı: Unigen
  • Decoria
  • Stoneline
  • Modulyys
  • Boya: Jotun

Mobilya ve Aksesuar: Koleksiyon Mobilya

proje kartı