Eğlence Fuarı ATRAX’da Sporcu Şehirler Ön Plana Çıkacak!

Tureks Uluslararası Fuarcılık, Türkiye Herkes İçin Spor Federasyonu ile işbirliği yaparak bu yıl beşincisini düzenleyeceği Uluslararası Eğlence-Etkinlik, Park-Rekreasyon fuarı ATRAX’ın temasını “Sporcu Şehirler Daha Eğlenceli” olarak belirledi. 1-3 Aralık 2016 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek olan ATRAX fuarı ile halkın ilgisini spor aktivitelerinin yer aldığı rekreasyonel alanlara yönlendirmek hedefleniyor.

Değişen yaşam koşulları ve iş yaşamına harcanan vakit, genellikle spora ayıracağımız zamandan feragat etmemize neden oluyor. Oysaki spor; yaşam kalitemizi düzeltme, sağlığımızı iyileştirme, fiziksel kondisyonumuzu geliştirme ve suç oranını azaltma yolunda önemli bir araç. Dünyanın önde gelen eğlence tesisi yatırımcılarını, belediye yöneticilerini, oyun ve ekipman üreticilerini ve turistik işletme sahiplerini buluşturan Eğlence-Aktivite, Park-Rekreasyon Fuarı ATRAX, bu yılki teması çerçevesinde özel sektör, kamu kurum-kuruluşları, üniversiteler ve yerel yönetimlerle bağlantı kuracak ve birçok etkinlik düzenleyecek. Özellikle çocukların kas gruplarını çalıştıran oyun parkları, tırmanma duvarları, bisikletler, macera parkları, parklarda yer alan spor aletleri gibi birçok ekipman bu yıl fuarda ön plana çıkarılacak.1465833614_Atrax___Sporcu_Sehirler_Daha_Eglenceli3Spor Rekreasyon Alanlarına İlgi Artmalı

Son yıllarda devlet kuruluşları, yerel yönetimler, okullar, spor kulüpleri, çeşitli dernekler, organizasyon şirketleri hem halkın spor ihtiyacını gidermek hem de bu endüstrinin sağladığı ekonomik girdiden faydalanmak yönünde rekreatif alanlar oluşturmaya ve etkinlikler düzenlemeye başladılar. Süreklilik anlamında halkın spor faaliyetlerine ve rekreatif alanlara olan ilgisi hala beklenen düzeyde değil ancak tema parklarda elde edilen başarının sporda da sağlanması mümkün.

Konferansta Sporun Önemi Vurgulanacak

Fuar kapsamında gerçekleşecek olan konferansta “Sporcu Şehirler Daha Eğlenceli” teması çerçevesinde spor ve rekreasyon faaliyetlerinin şehir hayatına kattığı anlam ve önem üzerinde durulacak. Konferansta belediye başkanları, akademisyenler ilgili yurt içi-yurt dışı yöneticiler bir araya gelecek.